miércoles, 6 de mayo de 2009

4a acta: Quarta assemblea de l'organització

La 3a acta no es va fer perquè van ser 10 minuts de debat i proposar un ordre del dia per a la següent assemblea. Hi faltava gent perquè el Joan Gil es pensava que no es faria i perquè hi havia una altra activitat organitzada.

Acte del dia 6 Maig del 2009 (12:15h-13:30h)
Escrit pel Joan Gil

Presents: Júlia Mas, Júlia Miralles, Oriol Ibàñez i Joan Gil

Excusats: Júlia Martí, Andreu Batlle i Gerard Domínguez

Ordre del dia consensuat:


- Aprovar l’acta de l’ordre del dia anterior

- atribucions i responsabilitats internes

- relació amb el moviment estudiantil català

- campanyes de desprestigi per part de la CAF i el SEPC

Conclusions:

- Acta aprovada

- Es consensuen delegacions de funcions per d’aquí a final de curs tot i que es recorda que tots hem de fer aquestes funcions. Simplement és perquè algú/na s’encarregui que vagin desenvolupant-se i es faci un seguiment

- Es decideix que el ROI (responsable d’organització interna) que dugui les qüestions logístiques (web, actes, cartells, correus electrònics) sigui la Júlia Miralles

- Es consensua que l’ agiprop (agitació i propaganda) sigui la Júlia Mas que serà la que s’encarregarà de dinamitzar l'organització estudiantil i augmentar la seva militància tot i que d’això n'hem de ser tots responsables. S’ha de fer ús de l’edifici d’estudiants, de la REPOSOC, del butlletí per informar sobre EPA.

- El Joan Gil es vol dedicar a la formació i la transmissió del coneixement local de la facultat a les noves incorporacions de primer que ens comprometem tots a dur a EPA. Ha de recollir articles, documents i tot allò que sigui útil per moure’s per la facultat. Ha d’estar al corrent de tot el que succeeix.

- El Gerard Domínguez, s’ha decidit en consens tot i que no hi sigui present, se li demanarà que faci un informe de gestió sobre la Junta de Facultat. Tot el que és parlar sobre el finançament i els recursos a la facultat amb el PDI i PAS cal que es faci juntament amb el Joan Gil perquè calen alguns membres i no un per fer aquesta funció de forma àgil.

- L’interlocutor amb altres organitzacions i agents universitaris servirà per crear xarxa i per tenir algú que estigui per donar la cara com a EPA sempre a disposició de tots els membres. Tots representem EPA i ho hem de fer rotativament però algú s’ha de dedicar a relacionar-se amb PUFFIL, Junts, Assemblees, etc. Aquest serà preferentment l’Oriol Ibàñez.

- El Joan Gil també serà l’encarregat de gestionar la Comissió d'EPA de Respecte i Democràcia com a comissió dedicada a supervisar que es compleixin les regles del joc i que els comportaments a les universitats siguin els correctes amb una voluntat de diàleg i pacte que són els valors que EPA té com a referents. Per tant, també caldrà que el Joan Gil estigui juntament amb l’Oriol Ibàñez amb contacte amb la resta d’estudiants organitzats.

- Cal vincular-se amb altres organitzacions o òrgans estudiantils per tal de crear xarxa. Hem de ser visibles com a organització. Es parla del moment estudiantil que es viu i del post-bolonyisme com a etapa posterior al Procés de Bolonya; també es parla del pròxim curs i dels reptes de la facultat; així com de les mobilitzacions per a final d’aquest curs i la CAE.

- Es condemna rotundament els cartells d’atac personal al Guillem de Junts, i la Júlia Miralles expressa que això no es pot permetre i que per això pot servir la Comissió de Respecte i Dignitat (o com se li vulgui dir)

- El Joan Gil recorda que cal augmentar la militància tot i que no siguem pocs ja actualment; perquè com més som, més legítims i representatius som.

- La proposta de la reunió PEPA augmentava parlada informalment no ens agrada i pensem en una assemblea des de zero (àgora) com ho vol amb molt entusiasme el Gerard Domínguez però pel curs vinent. No cal fer tantes reunions amb la PEF i menys que hi siguem tots perquè això desgasta el personal.

Al final de la reunió, ja quasi acabada, tres representats de la Assemblea (Adam, Navarro i Rubén) ens presenten una proposta de la Assemblea per la setmana que ve:

Es tractaria de fer un referèndum per a tota la comunitat universitària de la facultat per parar els plans d’estudi de les dues carreres durant un any. Es faria o legalment pel deganat o entre les tres organitzacions estudiantils.

- EPA decideix organitzar també el referèndum i s’apunta a la proposta de la Assemblea

- L'Assemblea informarà al degà avui mateix.

- EPA informarà la PEF perquè decideixi si vol o no col·laborar i participar-hi.

- El Joan Gil envia un mail a la PEF i a tot EPA present i no present:

La Assemblea d'estudiants de la facultat ens ha proposat a les dues organitzacions estudiantils alternatives muntar un referèndum de tota la comunitat universitària per fer una moratòria d’un any pels nous plans d’estudi a la facultat. Això ja ha succeït a vàries facultats, però no a la majoria. La idea és fer un referèndum legalitzat pel deganat o sinó per les tres organitzacions. La proposta de la EPA és -i com estem d’acord amb la idea- portar a estudiants de Junts (el noi que li han fet una campanya de desprestigi per part de la CAF) i a estudiants de la Assemblea de Ciències i Biocències, a part de professors i si el Xavier Rambla ens torna a ajudar millor que millor. Simplement perquè sigui net. Serà durant dos dies i seria per la setmana que ve; ja que després ja venen exàmens. S’ha de consensuar el discurs i les raons per dur-lo a terme. Cal però que la PEF es reuneixi i decideixi si vol recolzar la moratòria i participar-hi. Demà representants de les tres organitzacions estudiantils a les 2 hores ens reunirem per parlar-ho.

Fi de la reunió

No hay comentarios:

Publicar un comentario