(Escrit pel Joan Gil.)
Reunió EPA
Ordre del dia: davant l'imminent no legal COA (Comissió d'Ordenació Acadèmica) d'aquest dimecres i la pròxima Junta de Facultat constitutiva de dimecres que ve; es valora la situació actual, es debaten les propostes a dur a les dues reunions i es fan diverses converses i reunions extra després de la reunió ordinària amb altres estudiants.
Assisteixen: Gerard Domínguez, Júlia Mas i (amb una mica de retard justificat) Joan Gil i Oriol Ibàñez.
No assistència justificada: Júlia Miralles.
- Sobre la COA es debat que és una forma ràpida d'aprovar l'horari i el pla d'assignatures del grau que s'implementarà el curs vinent pels estudiants de Primer i es debat com es pot anar al COA alhora que es demana una moratòria dels graus. Es diu que cal anar a buscar i demanar informació prèvia perquè la majoria no sabem com funcionaran aspectes com la permanència i les convocatòries (la segona passa de setembre a juliol). S'acorda d'intentar introduir les propostes electorals del renovat (degudament canviat i consensuat amb la PEF) PIF (Propostes d'Innovació de la facultat, un treball del David Casanella, el Mochi i el Joan Gil). També s'introdueixen altres propostes debatudes entre els membres d'EPA durant la reunió.
- A causa de l'absència justificada de la Júlia Miralles (que és la juntària que EPA va consensuar que anés per EPA a la COA) hi anirà l'Oriol Ibàñez que s'ofereix voluntari ja que és l'únic que hi pot ser aquest dimecres.
- Pels drets dels estudiants de tarda. Cal que tota assignatura es dugui a terme al matí i a la tarda; així com les proves d'avaluació pels problemes laborals que podria comportar si no fos així i que actualment s'estan donant.
- Es parla que si surt la idea del cap de titulació de CCPP i Sociologia de passar que els No presentats siguin suspesos; que de cap manera prosperi.
- Cal oposar-se al fet que la segona convocatòria passi a ser al juliol i no al setembre? Es diu que hi ha poc temps per estudiar però que també ho tens més fresc. Es consensua que es pregunti si és una obligació que ve d'estaments polítics o si és una decisió del deganat de la nostra facultat ja que el Joan Gil recorda que la anterior Ministra va fer un globus sonda amb aquesta idea per veure si agradava o no a l'opinió pública.
- Què passa amb la reducció del 15% del pressupost de la facultat? Es diu que a precs i preguntes juntament amb la proposta de moratòria s'hauria de debatre a la Junta de Facultat.
- Hi ha que el que faci el professor a l'aula amb el nou Sistema de Qualitat entorn l'EEES estarà degudament reglamentat, EPA apostarà per estandaritzar 3 proves d'avaluació per assignatura tremestral i 6-7 per anual; sense que hi hagi la possibilitat de fer trampa (com per exemple, que una prova sigui fer tres treballs).
- Cal que a la COA s'informi de les fórmules per compaginar feina i estudis com la via lenta i apostar per una altra fórmula proposant implementar el PEA (Pla d'Estudis Allargat) del PIF. A la COA es debatrà quina és la millor opció.
Es recorda que tot això que vagi a la COA i a la Junta de Facultat cal parlar-ho amb la PEF si s'hi vol adherir (més endavant caldrà parlar amb el PDI si es pogués i es donés el cas) i sinó dur-ho solament com a EPA. També es recorda que cal iniciar el servei d'EPA del "Memorial de Greuges" (MdG) dels estudiants amb les seves queixes sobre docència, professorat i avaluació per dur-les a la COA, al degà o (sempre en primer terme) al mateix professor/a. S'aposta per demanar al Mochi, el juntari independent, que entri com a independent o com a membre de ple dret a EPA perquè millorarà l'operativitat dels estudiants que són juntaris i perquè pensem quasi de la mateixa manera i no té sentit un independent que vagi sol a la Junta de facultat. La seva veu, la pot mantenir, com la seva disconformitat o les seves propostes personals; però alhora de fer les coses bé, fer-les entre tots i iniciar campanyes per la facultat seria necessari que s'incorporés a nosaltres.
- Es parla que durant l'estiu es podria parlar amb el professorat juntari per crear aliances perquè se'ns aprovessin les propostes i per anar creant un bloc de PDI proper a EPA. El Gerard i el Joan s'ofereixen voluntaris per iniciar-ho durant el juliol d'aquest estiu.
- L'Oriol enviarà un Manifest de la PUC i altres associacions d'estudiants reclamant la protecció del català com a llengua d'ús vehicular a la Universitat Pública Catalana perquè EPA s'hi sumi. Sembla que s'estigui d'acord però cal llegir-la en deteniment.
Reunió "PEPA" (PEF i EPA)
Assisteixen el Joan Gil, l'Oriol Ibàñez (per EPA) i el Guillem Carbó (per la PEF).
Es parlen de les propostes debatudes en la reunió d'EPA. S'aproven totes.
Es parlen d'altres propostes del PIF; algunes es rebutgen i altres es modifiquen.
- Es recorda que el Feldman (de Política Comparada) canvi el programa de l'assignatura ja perquè no hi hagi més problemes en un futur amb la seva docència per part d'alguns estudiants crítics (altres li donem suport).
- Es diu quins juntaris aniran a la COA. La Júlia Miralles per EPA, el Guillem i uns altres dos per la PEF. Es diu que estaria bé que hi hagués la possibilitat d'haver-hi suplents.
- Es recorda que el grau s'implementarà pels de 1r i que els de llicenciatura que suspenguin tindran dret a tutoria i docència i que si no és així cal reclamar-ho.
- El Joan es queixa que ha anat al darrere de la gent de la REPOSOC i encara l'últim número no s'ha imprès o anat a buscar a copisteria pels seus membres. Exposa la intenció d'estar a la REPOSOC i solucionar tot aquest caos ja que estem parlant de diners públics. També passa una fotocòpia de dades de l'ANECA, que han de fotocopiar-se i que tracta sobre la facultat i el Guillem comenta que són molt negatives.
- L'estudiant que es va queixa per la professora d'hisenda pública ve a la reunió per explicar-nos la seva queixa. El Guillem pregunta si ha parlat anteriorment amb la professora. Se li diu que sí. Es decideix que faci una queixa personal a Gestió Acadèmica tal i com proposa el Guillem. I que a la COA, EPA juntament amb la PEF (el Guillem diu que també amb la PEF) es durà aquesta queixa. El Joan recorda que això pertany al servei del "MdG" i que estaria bé usar-lo de la forma correcte a través d'EPA però que evidentment es durà amb la PEF conjuntament. Però abans com diu el Joan, incorporant la resta de queixes i impressions dels estudiants de les assignatures com un estudiant que es queixa que Hisenda Pública, Economia Política i Política Econòmica es repeteix temari (el Joan i l'estudiant que es queixa d'Hisenda Pública hi estan d'acord). El Joan però, adverteix que que 3 PDI facin una mateixa assignatura no és pas responsabilitat seva sinó del Departament i que seria positiu que sapiguessim quins criteris fan que les reunions de Departament elegeixin els professors per dur una matèria i quins tipus de contractes de nou professorat s'estan (o no) duent a terme i perquè els becaris estan explotats. En el cas d'Hisenda Pública diu el Joan que és un d'aquests casos. Ens recorda que un dels professors s'hi esforça molt i que potser fa docència perquè l'obliguen en fer una tesi com passa amb la professora. L'estudiant valora que l'ajudem i nosaltres li diem que fem allò que podem concretar i que sigui útil (el que podem vaja). Els Powerpoints però de l'assignatura estan molt bé i cal preservar-los.
- Un altre estudiant se’ns acosta i ens exposa que no vol matricular-se d'assignatures suspeses perquè això no el fa avançar. Seguidament el Joan exposa una queixa d'un professor de PEE que exposa que caldria haver fet (i aprovar) PIE per poder fer PEE. Es consensua que es debatin les incompatibilitats d'assignatures. També s'exposa si caldria que fos una obligació fer una tutoria al febrer si s'ha suspès una assignatura. El Joan recorda que és imprescindible i explica una història sobre l'assignatura de RRII.
- Es parla d'una altre queixa d'un estudiant en que diu que els ERASMUS es poden matricularel gener i fer exàmens el mateix febrer! El Joan recorda que alguns no aprenen res: ERASMUS-ORGASMUS-TURISME SUBVENCIONAT-NEGOCI PRIVAT. L'Oriol que haurien d'estar més informats de la llengua que es parla aquí. I tot i que els tres consensuen que cal promocionar i donar oportunitats per beques ERASMUS cal que aquesta qüestió sigui atesa de forma més curosa.
- Es recorda que tot el què proposem hauria de ser "llei", ho sigui, que hauria de passar a ser part del Reglament (EPA, PEF i Deganat aposten per canviar-lo), del Pla docent o de quelcom que fos d'obligació legal complir-ho per així tot el que es decideix a les comissions sigui vinculant. Caldria doncs; una comissió per canviar el Reglament de la facultat?
- Seguidament els tres ens reunim amb el Rambla (cap de titulació de Sociologia) qui es queixa dels pocs estudiants de Sociologia (una d'EPA) que hi ha a la Junta de facultat. Es fan molts debats i ens informa que el canvi en la segona convocatòria és una obligació que ha pres l'ACUP. Més tard, al Deganat la VDOA (vicedegana d'Ordenació Acadèmica) ens don dos fulls sobre els nous horaris, la nova metodologia docent i el seu seguiment (pla docent EEES) i ens exposa que la comissió serà sobretot, informativa.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario